FinansWatch

Regnskab: Vækst i indbetalinger hos SEB Pension

Faldende omkostninger og stigende vækst i pensionsindbetalingerne får adm. direktør i SEB Pension, Peter Nilsson, til at kalde 2010 for et forrygende år.

SEB Pension nåede i 2010 et samlet afkast før skat på 675 mio. kr. Det er en stigning fra 430 mio. kr. fra 2009.

Resultatfremgangen skyldes bl.a., at tidligere års skyggekonti blev indtægtsført fuldt ud i 1. halvår af 2010.

Det skriver SEB Pension i det netop offentliggjorte regnskab for 2010.

Særdeles tilfredsstillende

De samlede pensionsindbetalinger landede på 6.397 mio. kr. En fremgang på 13,8 pct. i forhold til året før.

Det samlede afkast for kunder med en traditionel opsparing endte i 2010 på 11,5 pct. før pensionsafkast, investeringsomkostninger og ændring i hensættelserne, hvilket i regnskabet bliver betragtet som særdeles tilfredsstillende.

Forrygende år

Adm. direktør Peter Nielsson er da også godt tilfreds.

"2010 har været et forrygende år for SEB Pension, og vi leverer et af de bedste resultater nogensinde. Kunder med traditionel opsparing har fået markedets nok bedste afkast på 11,5 pct.,” siger Peter Nilsson, adm. direktør i SEB Pension i en meddelelse.

”Samtidig er det i et svært dansk marked lykkes os at forøge pensionsindbetalingerne med knap 14 pct. Endelig kan vi glæde os over, at SEB Pensions kunder for tredje år i træk er blandt markedets mest tilfredse," siger han med henvisning til, at SEB Pension for tredje år i træk ifølge en måling fra Aalunds Business Research er blevet kåret som nummer to blandt markedets bedste.

Tabellen viser udviklingen fra 2009 til 2010 for SEB Pension.

2010

2009

Indbetalinger

6,4 mia. kr.

5,6 mia. kr.

Omkostningsprocent

6,5 pct.

7,7 pct.

Resultat før skat

675 mio. kr.

430 mio. kr.

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Danske Bank må væbne sig med tålmodighed i Mobilepay-fusion

Danske Bank sigtede sidste sommer efter at sende Mobilepay ind i nordisk fusion omkring sidste årsskifte, men siden har tidsplanen rykket sig. Processen har taget længere tid end ventet, lyder det fra Danske Bank, som ikke er i tvivl om, at fusionen bliver godkendt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs