FinansWatch

Forsikringsgiganter udfordres af nye solvensregler

Der venter de europæiske forsikringsselskaber store udfordringer, når nye solvensregler træder i kraft om to år. Det viser en ny analyse, som en række af Europas store forsikringskoncerner har deltaget i.

En bølge af fusioner og massive opkøbsaktiviteter vil formentligt ramme Europas forsikringsbranche, efter de nye og skærpede solvensregler, de såkaldte Solvens II-regler, træder i kraft.

Det viser en analyse som Accenture har foretaget, skriver dagbladet Børsen.

29 større europæiske forsikringsselskaber har medvirket i undersøgelsen, og halvdelen forventer, at Solvens II, der forventes at træde i kraft 1. januar 2013, vil øge konsolideringen, bl.a. fordi kapitalkravene skærpes.

”I løbet af de næste to år, forventer 55 pct. af selskaberne, at der vil rulle en konsolideringsbølge som følge af, at man bliver ramt af de nye solvenskrav,” siger Bent Dalager, senior executive og ansvarlig for den finansielle sektor i Accenture, til Børsen.

FinansWatch tema: Konsolidering

Mere fra FinansWatch

LB Forsikring: Prisstigning på Tesla var en fejl

Det er sværere at værdisætte Teslaer, og trods ambitioner om billigere forsikringer på grønne elbiler, har LB Forsikring hævet priserne på større elbiler. Men prisstigningen var en fejl, erkender selskabet.

Sampension udpeger ESG-chef

Et større fokus på ansvarlige investeringer får Sampension til at udpege en ESG-chef. Han kommer fra en intern stilling i huset, hvor han indtil nu har været Chief Legal Officer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs