FinansWatch

18 pensionsselskaber i tilsynets søgelys

Finanstilsynet har henvendt sig til 18 pensionsselskaber for at undersøge deres brug af de såkaldte klientkonti. Det er andet gang på tre måneder, at Finanstilsynet bliver presset til at foretage nye undersøgelser.

For anden gang på blot tre måneder bliver Finanstilsynet presset til at foretage nye undersøgelser af, hvorvidt pensionsselskaber, pensionsmæglere og virksomheder uberettiget har omdirigeret medarbejderes pensionspenge til andre formål end opsparernes pensionskonti.

Det skriver Økonomisk Ugebrev.

Sagens kerne er de såkaldte klientkonti, oprettet af pensionsmæglere og pensionsselskaber til at samle overskud på rådgivning af medarbejderne omkring pensionsopsparing, som mistænkes for i flere tilfælde at være havnet ulovligt på virksomhedernes bundlinje frem for medarbejdernes pensionsdepoter, skriver ugebrevet.

Finanstilsynet har nu henvendt sig til 18 pensionsselskaber for at undersøge deres brug af de omtalte klientkonti.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs