FinansWatch

Flere pensionsselskaber vil droppe garantier

Tre pensionsselskaber har henvendt sig til Finanstilsynet for at få lov til at droppe deres garantier til kunderne.

Sampension fik en ordentlig tur i mediemøllen, da selskabet for nylig meddelte, at man vil afskaffe sine garantier om et bestem afkast til kunderne – og fik lov til det af Finanstilsynet. Nu ser det ud til, at en række andre pensionsselskaber følger efter.

I hvert fald oplyser kontorchef i Finanstilsynet Annette Bjaaland Andersen til Berlingske Tidende, at tre pensionsselskaber har henvendt sig for at få lov til at droppe garantierne.

Kræver god begrundelse

”Dem forhandler vi med. Men det er ikke sådan, at man bare kan sige vupti, nu vil vi af med alle vores garantier. Det er noget, som kræver en rigtig god begrundelse. Derfor er det en god ide, at selskaberne kontakter os, hvis de overvejer at ændre deres garantier,” siger hun til avisen. Hun peger på, at der skal være juridisk grundlag i pensionsordningen for at afskaffe garantien. Ellers kræver det kunderne accept.

Pensionsekspert Jørgen Svendsen peger over for Berlingske Tidende på, at der allerede er sket en udvanding mange steder af de løfter, som der engang blev givet til kunderne. Og peger blandt andet på, at en række selskaber er gået fra at have en rentegaranti til at have en ydelsesgaranti.

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs