FinansWatch

Billigere forsikring til forsikringsselskaberne

Der har været masser af katastrofer i 2010, men genforsikringsselskaberne er sluppet billigt og derfor falder prisen på forsikringsselskabernes forsikring nu.

Foto: DAG¯ JAN

Prisen som forsikringsselskaberne betaler for at sende en del af deres risiko videre til de globale genforsikringsselskaber falder for andet år i træk.

Det på trods af, at 2010 var et år med masser af natur- og menneskeskabte katastrofer, der normalt kan være en dyr omgang for de internationale giganter, der lever af at påtage sig en del af risikoen for almindelige forsikringsselskaber.

Store jordskælv

Mens de tre store jordskælv i Haiti, Chile og New Zealand første til tab på mindre end 11 mia. dollar for genforsikringsselskaberne, var en ellers meget aktiv orkan-sæson overraskende billig.

Heller ikke årets største menneskeskabte katastrofe, BPs gigantiske oliespild i den Mexicanske Golf, har for alvor suget kapitalen ud af branchen. Ligesom de fleste andre olieselskaber er BP nemlig i høj grad selvforsikret.

Mere end 60 procent af alle genforsikringskontrakter forhandles på plads omkring nytår, og ifølge Financial Times falder forsikringsselskabernes omkostninger til genforsikring med 5-10 pct. Og det er faktisk et mindre fald, end hvad flere i genforsikringsindustrien havde frygtet.

Udbytte til aktionærerne

”Det har været et år, hvor genforsikringsselskaberne slap af sted med det. Der var tab, så resultaterne vil ikke blive så gode som i 2009, men industrien er i en god forfatning og i nogen grad overkapitaliseret,” siger James Vickers fra forsikringsmægleren Willis til Financial Times.

Eksperter i branchen vurderer ligeledes, at økonomien i genforsikringsbranchen er solid og at det vil kræve en begivenhed, der koster i omegnen af 50 mia. dollar for at det vil have en betydende effekt på branchens kapitalbase og dermed igen føre til stigende priser for genforsikring.

Den høje kapitalisering i branchen ventes at give aktionærerne bonus i form af ekstraordinært udbytte eller tilbagekøb af aktier, ligesom det kan presse til konsolideringen i branchen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs