Voldsom stigning i tricktyverier

Antallet af danskere, der bliver narret af tricktyve fortsætter med at stige. Det stiller nye krav til forsikringsselskaberne, lyder det fra brancheorganisationen Forsikring & Pension.

Det er ikke altid en god idé at låne telefonen til en fremmed, der ringer på døren. Heller ikke selvom den fremmede er en kvinde.

Forsikringsselskabet Topdanmark har i år modtaget mere end dobbelt så mange anmeldelser af tricktyverier sammenlignet med 2008. I cirka 50 procent af tilfældene viser tyven sig at være en kvinde, viser tal fra forsikringsselskabet.

Ubehagelig oplevelse

”Vi har optalt cirka 514 tricktyverier, og i de sager, hvor vi har noteret os information om tricktyven, er kønsfordelingen meget jævnt fordelt. De kvindelige tricktyve står ofte bag tricktyverier i ældres hjem,” siger skadechef Susanne Møllegaard til Topdanmarks virksomhedsblad.

Med tallene fra Topdanmark understreges en tendens, der har været gældende de seneste år. I 2009 var antallet af anmeldte tricktyverier 1059, fire år tidligere var det tal blot 511, viser tal fra Danmarks Statistik.

Ny udfordring for selskaberne

I brancheorganisationen Forsikring & Pension nikker man genkendende til det stigende omfang af tricktyverier. Problemet stiller løbende nye krav til forsikringsselskaberne.

”I forhold til erstatning er tricktyverierne forholdsvis nye. Går man nogle år tilbage ville det som oftest ikke være dækket, fordi man jo selv lukker folk ind, og derfor vil der som udgangspunkt være tale om simpelt tyveri,” siger konsulent i Forsikringsoplysningen hos Forsikring & Pension, Riccardo Krogh Pescatori.

Ifølge ham er flere selskaber ligefrem begyndt at skrive i policerne, at de dækker tricktyverier.

Der er ikke på brancheniveau nogen opgørelser over omfanget af tricktyverier og tyvenes køn.

Oftest er det økonomiske tab ved tricktyverier langt mindre end ved indbrud, men et tricktyveri kan til gengæld være en meget ubehagelig oplevelse for offeret. Tricktyverierne går særligt ud over ældre mennesker, og tyvene går typisk efter kontanter, smykker og andre letomsættelige værdier.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også