FinansWatch

Jyder er mere forsigtige med pensionen

Aktiepanikken rammer ikke jydernes pensioner lige så hårdt som sjællændernes.

Aktierne rasler ned, og mange danskere har øjnene stift rettet mod pensionsopsparingen.

Men en ny analyse fra PFA Pension peger på, at panderynkerne er lidt mindre i Jylland end på Sjælland. Jyderne investerer nemlig færre af deres pensionskroner i aktier end sjællænderne.

"Analysen viser, at jyder er lidt mere forsigtige og tager knap så meget risiko," siger Carsten Holdum, privatøkonom i PFA.

Sikre side af Storebælt

Han peger på, at blandt de pensionskunder, der investerer i en markedsrenteløsning, så er jyderne mere tilbøjelige til at vælge en investeringsprofil med meget lav risiko, hvilket betyder, at aktiedelen er meget lille.

Der er samtidig en generel tendens til, at danskerne for tiden vil investere deres pensionskroner med så lav risiko som mulig.

"Tryghed er meget vigtigt lige nu, hvilket får kunderne til at søge mod sikker havn, hvor risikoen er så lille som mulig," siger Carsten Holdum.

Ro på kunderne

Den seneste tids krisesnak og uroen på de finansielle markeder har fået antallet af kundehenvendelser hos PFA Pension til at stige, men generelt tager danskerne de faldende aktiekurser roligt.

"For langt de fleste kunder nedbringes risikoen helt automatisk i takt med, man nærmer sig pensionering. Derfor tager vores kunder det generelt roligt," siger Carsten Holdum og tilføjer:

"Samtidig ved danskerne godt, at opsparing i pension er langsigtet, og man derfor skal passe på med at gå i panik," selvom kurserne på aktier falder i en periode.

Fredag formiddag var de danske aktier banket tilbage til niveauet i december 2009.

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Danske Bank må væbne sig med tålmodighed i Mobilepay-fusion

Danske Bank sigtede sidste sommer efter at sende Mobilepay ind i nordisk fusion omkring sidste årsskifte, men siden har tidsplanen rykket sig. Processen har taget længere tid end ventet, lyder det fra Danske Bank, som ikke er i tvivl om, at fusionen bliver godkendt.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs