FinansWatch

Flere bolighandler ender i forsikringskonflikter

Siden 2011 er andelen af klager over ejerskifteforsikringer fordoblet, og ofte er det forbrugeren, der taber sagen, skriver Finans.

Arkivfoto. Foto: Kim Agersten/Polfoto

Ankenævnet for Forsikring behandlede sidste år et rekordhøjt antal klagesager om ejerskifteforsikring. Det skriver erhvervsmediet Finans.

Omkring 18 pct. af alle sager hos Ankenævnet for Forsikring handlede sidste år om konflikter mellem forsikringsselskaber og deres utilfredse kunder i forbindelse med skadesdækning ved nye boligkøb. Tendens har været stigende i de senere år, og i forhold til 2011 er der tale om en fordobling. Ofte taber forbrugeren sagen i ankenævnet.

"Det er en forsikringstype, der har en meget bred skadesformulering. En af årsagerne til klagerne er ofte, at forbrugernes forventningsafstemning til forsikringen ikke stemmer overens med, hvad den reelt dækker," siger Anja Lintrup Sørensen, konsulent i Forsikringsoplysningen ved Forsikring & Pension.

Hun forklarer, at mange boligkøbere forventer, at de kan få udbedret generelle fejl og mangler via ejerskifteforsikringen, men her er ofte ingen dækning. Samtidig er der sælger, der skal præsentere køber for et tilbud på ejerskifteforsikring og tilbyde at betale det halve, og derfor falder valgte ofte på den billigste løsning, vurderer Anja Lintrup Sørensen.

 

Christian Sagild: Konkurs har forhåbentlig lært kunder at være skeptiske

Folketinget vedtager redningspakke for konkursramte forsikringskunder

Ejendomsmæglere sendte kunder videre til nu konkursramt forsikringsselskab

 

Forsiden lige nu

Aabenraa-bank tæt på fordobling af bundlinjen i 2017

Sønderjyske Kreditbanken kommer solidt ud af 2017 godt hjulpet på vej af en svagt stigende toplinje, lavere nedskrivninger og øgede kursreguleringer. Når det gælder 2018, er forventningerne dog mere afdæmpede (Opdateret).

Bankboss efter Anders Dam-stikpiller: "Jeg kan stikke de fleste"

Står det til topchef Gert Jonassen, har Arbejdernes Landsbank nogle af de skarpeste priser på boliglån. Det siger han til FinansWatch efter flere spidse bemærkninger, som Jyske Bank-direktør Anders Dam rettede mod en række konkurrenter tirsdag. Jonassen erkender dog, at gennemsigtigheden i priserne kunne være større.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere