FinansWatch

Hackerangreb giver travlhed hos Tryg

Hos Danmarks største forsikringsselskab, Tryg, er der kommet gang i salget af forsikringer mod hackerangreb, efter det kom frem, at bl.a. Mærsk er blevet ramt af virus

Salgsteamet hos Tryg har haft travlt siden det kom frem, at Mærsk, Merck og Saint-Gobain er blevet lagt ned af den såkaldte petya-virus. For det har fået andre virksomheder til at ville sikre sig med en cyberforsikring. Det skriver Børsen.

Tryg har kun har cyberforsikringer på hylden i et halvt års tid, men man kan hos forsikringsselskabet mærke, når de store vira rammer og når avisernes overskrifter.

"Vi oplever, at når der er fokus på cyberangreb i offentligheden, så kan vi mærke det på telefonerne. Vi har nu solgt omkring 3000 eprotect-forsikringer. Det er i snit omkring 20 forsikringer om dagen, hvis man ser på, hvornår vi startede," siger Peter Adelhardt, direktør for underwriting og porteføljeudvikling i erhverv i Tryg, til Børsen.

Hvor 22 pct. af de danske virksomheder blev forsøgt angrebet i 2015, var tallet i 2016 eksploderet til hele 67 pct., viser de seneste tal fra Pwc. Berlingske anslår, at petaya-angrebet kan have kostet Mærsk 40 mio. kr. i timen i tabt omsætning - eller 1 mia. kr. om dagen.

Mæglere spår prisstigninger på it-forsikringer

Danske forsikringsselskaber halter bagefter med produkter mod it-kriminalitet

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere