Tryg åbner for minitarifering

Priserne vil fremover bliver langt mere differentieret i Tryg, der dog stadig ikke vil kalde det mikrotarifering. Men de nye priser vil ramme bredt, og ikke kun på danskernes regnvåde kældre, lyder det fra Trygs Morten Hübbe.
Foto: Tryg, PR.
Foto: Tryg, PR.

De risikable kunder kommer til at betale mere for forsikringen i Tryg. Sådan lyder det entydige svar fra topchef Morten Hübbe.

"Vi har haft postnumre som den mindste geografiske enhed i vores prissætning, og vi må bare indse, at risikoen for nedbørsskader er meget forskellig inden for samme postnumre. Så vi kommer til at bruge mere præcis tarifering og dermed skabe mindre grupper end før," siger Morten Hübbe til FinansWatch.

Han vil dog ikke ud i et scenarium, hvor koncernen skal prissætte den enkelte privatkunde. Tidligere har selskabet ellers taget afstand fra mikrotariferingsprincippet, som flere konkurrenter kører efter.

"Der er ikke en lang liste af selskaber, der er gået længere ned end postnumre, men der er nogle. Vi kommer til at være væsentlig mere differentieret i vores prissætning, end vi har været hidtil, og det gælder hele koncernen," siger Morten Hübbe.

Kan det blive på andet end vejrskader?

"Sagtens. Som jeg ser det, så har vi som et af de store selskaber mere data på vores kunder, som vi kan bruge til at identificere risikoen. Det kan være risiko på indbrud, bil, rejse eller hvad som helst. Som selskab skal vi være gode til at se, hvor der ligger risiko. Og det er måske et område, som vi i de foregående år har brugt for få resurser på, og som vi kommer til at gøre mere ud af fremover," siger topchefen.

Tror ikke på priskrig

Det behøver ikke kun at være bopælens placering, der afgør, om man stiger i forsikringspræmie. Tryg vil forsøge så vist muligt at afpasse prissætningen efter alle parametre, der kan sige noget risikoen.

"For nogle år tilbage var det Tryg, der implementerede, at antal kørte kilometer i bilen var en væsentlig del af tariferingen. Dengang var vi de eneste i markedet, der gjorde det, og konkurrenterne sagde, at det ikke kunne betale sig. I dag har de fleste kopieret det," siger Morten Hübbe.

Selv om der vil komme større spredning i prissætningen, hvilket betyder højere præmier for de udsatte kunder, så er Tryg ikke nervøs for, at andre spillere i markedet vil komme ind med meget lavere priser og snuppe kunderne.

"Der vil jo være områder, hvor risikoen falder, og priserne vil følge med. Men jeg har svært ved at se, at der skulle komme stor priskonkurrence, for det er indtjeningen ikke til i øjeblikket. Samtidig kommer der nye solvensregler, der binder masser af kapital, mens vi har en rente, der betyder, at man ikke får noget for sine investeringer. Så jeg kan ikke rigtig forestille mig en blodig priskrig lige nu," siger han.

 

Mere:

Tryg og Nordea afsøger markedet for nye muligheder

Finland kan presse Trygs Nordea-aftale

Tryg skifter langtsigtet nedskæringsplan ud i første halvår

Tryg overvejer finsk exit

Regnskab: Tryg fordobler bundlinjen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også