FinansWatch

Tryg sortlister bygningssagkyndige

Forsikringsselskabet Tryg lægger nu en hidtil uset hård kurs over de bygningssagkyndige, der officielt har fået en advarsel for et huseftersyn, der ikke var udført ordentligt.

Selskabet vil ikke længere have, at de skal udføre et huseftersyn i forbindelse med en ejerskifteforsikring hos Tryg, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

 

Brancheforeningen for Bygningssagkyndige og Energikonsulenter, BfBE er rystet.

 

- Det er højst overraskende. Vi er en af de mest overvågede og kontrollerede erhvervsgrupper i Danmark, og vi arbejder under et strengt sanktionssystem allerede. Tryg går nu egenhændigt ind og gør det endnu strengere ved at bruge advarslen til at udelukke folk, siger formand for BfBE, Tommy Glindvad.

 

Men hos Tryg, som står for en stor del af de danske ejerskifteforsikringer, er der ingen slinger i valsen.

 

- Det er korrekt, at Tryg ikke giver tilbud på en ejerskifteforsikring, hvis tilstandsrapporten er udarbejdet af en bygningssagkyndig, som står på Erhvervs-og Byggestyrelsens offentlige advarselsliste. Årsagen er, at vi gerne vil have en høj kvalitet i tilstandsrapporterne og lønsomhed i ejerskifteforsikringerne. Vi vil gerne støtte de grundige byggesagkyndige - det er både i husejernes og vores interesse, siger kommunikationschef i Tryg," Gerhard Dal, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

 

Tryg er det eneste forsikringsselskab, der benytter den metode.

 

Mere fra FinansWatch

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs