FinansWatch

Nordea: Kæmpe potentiale i tryg-aktien

Det er tid til at investere i forsikringskoncernen Tryg, vurderer Nordea Markets, efter at have holdt møde med selskabet.

Effektivisering og omkostningsreduktioner hos Tryg gør aktien attraktiv, mener Nordea Markets.

"Efter katastrofeåret i 2010 med engangsomkostninger langt ud over det normale er Tryg godt i gang med at hæve priserne. Nordea Markets venter, at Tryg vil hæve præmierne med hele 1 mia. kr. i år, som er 500 mio. kr. mere, end der normalt kunne forventes. Samtidig er Tryg også i gang med at effektivisere driften, hvor omkostningerne ventes reduceret mærkbart," skriver Nordea Markets i sin morgenrapport.

Højere rente kan øge potentialet

Nordea Markets hæfter sig ved, at Tryg-aktien faldt oven på jordskælvet i Japan, selvom selskabet ikke har forsikringsaktivitet i Japan eller sælger genforsikring i området. Samtidig er markedets forventninger under selskabets egne, men det vil ændre sig, vurderer Nordea Markets.

"Vi forventer, at markedet vil blive nødt til at løfte estimaterne frem mod regnskabet og anbefaler derfor at købe aktien, hvor en højere rente yderligere kan øge potentialet i aktien".

Nordea Markets anbefaler "køb" og har et kursmål på Tryg-aktien på 350 kr. pr. aktie. Aktien handles tirsdag formiddag i kurs 294,5.

(Ritzau Finans)

Mere fra FinansWatch

AP Pension fyrer 11 medarbejdere

I et forsøg på at spare fyrer AP Pension 11 medarbejdere mens 32 opslåede stillinger bliver fjernet. Det sker tre uger efter, selskabet annoncerede et ansættelsesstop.

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs