FinansWatch

Sydbank om Tryg: Flotte mål fra selskab i den absolutte superliga

Mikkel Emil Jensen, aktieanalytiker hos Sydbank, tager godt imod de nye finansielle 2020-mål, som Tryg har annonceret.

Forsikringsselskabet Tryg har i forbindelse med sin kapitalmarkedsdag i London mandag sat nye finansielle mål for perioden frem til 2020.

Og det er umiddelbart nogle rigtig flotte målsætninger, som selskabet har fremlagt, selv om det er svært at klemme meget mere ud af et i forvejen uhyre veldrevet selskab, lyder vurderingen fra Mikkel Emil Jensen, der er aktieanalytiker hos Sydbank.

"Man skal huske, at Tryg er et af de mest effektive og bedst drevne forsikringsselskaber i Europa, så det ville være højt sat at vente, at målene kunne forbedres markant," siger han til Ritzau Finans.

Tryg lægger i de nye mål op til en omkostningsprocent på højst 14 - ganske som i de tidligere langsigtede mål - mens combined ratio, der er et mål for hvor stor en andel af præmierne, der går til erstatninger, skal ramme højst 87.

Samtidig satser Tryg på at kunne tjene 2,8 mia. kr. på det forsikringstekniske resultat. Målet for egenkapitalforrentningen er løftet til minimum 23 pct. fra det nuværende mål om minimum 21 pct.

"Målet for omkostningsniveauet er ikke justeret ned, men det niveau, som Tryg har, er der mange, der drømmer om. Det er et meget flot niveau," vurderer Mikkel Emil Jensen.

"En egenkapitalforrentning på minimum 23 pct. er også flot. Også selv om Tryg har slået det før. At have det som bundniveauet for forrentningen er rigtig flot," uddyber han.

Udlodning også inden for skiven

I meddelelsen offentliggør Tryg også udlodning af et ekstraordinært udbytte på samlet 1 mia. kr. - eller 3,6 kr. per aktie - i starten af 2018.

Og også det er inden for skiven, efter at selskabet i forvejen har udbetalt udbytte på 1,60 kr. efter hvert kvartalsregnskab i 2017 - oven i det ordinære udbytte på 3,60 kr. og et særligt udbytte på 3,54 kr. efter årsregnskabet for 2016.

"Så mangler vi at få et udbytte på 1,60 kr. for fjerde kvartal, og så rammer vi også det udbytte, som markedet havde ventet," siger Mikkel Emil Jensen.

Lavere afløbsgevinster

Han peger på, at de nye mål også skal ses i lyset af lavere afløbsgevinster de kommende år, end tilfældet har været i blandt andet 2016 og 2017.

Her har Tryg fået meget store gevinster fra afløb, der kort fortalt er penge, som selskabet tidligere har sat af til erstatningsudbetalinger, som så har vist sig billigere end først antaget og derfor godskrives i regnskaberne.

"De seneste år har Tryg kørt med meget høje afløbsgevinster. De skal falde, og det er også som ventet. At kunne levere så stærke resultater med lavere afløbsgevinster er godt," siger Mikkel Emil Jensen.

Analytikeren har anbefalingen "hold" af Tryg, som falder med 1,2 pct. til 152,90 kr. i et også generelt lidt surt marked mandag morgen.

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs