FinansWatch

Optakt til Topdanmark-regnskab: Fokus på første direkte udbytte

Det væsentligste fokuspunkt i regnskabet for Topdanmark for fjerde kvartal 2017, som præsenteres af den konstituerede koncernchef, Lars Thykier, vil være udbytteudlodningen.

Det er første gang, at Topdanmark vil udlodde gennem et direkte udbytte og ikke som aktietilbagekøb, som der i mange år har været tradition for.

Generelt ventes regnskabet gavnet af relativt pænt vejrlig og ventes at vise vækst i præmieindtægterne. Det tekniske resultat ventes dog ikke helt at nå samme niveau som i fjerde kvartal sidste år, og et lidt svagere investeringsresultat ventes også at trække overskuddet ned.

Analytikere, der har leveret estimater til Ritzau Estimates, ser en overskud før skat på 426 mio. kr. mod 533 mio. kr. i fjerde kvartal 2016. Der er dog en vis uenighed, da skønnene fra de ti analytikere ligger i intervallet 335 mio. kr. til 476 mio. kr.

Topdanmark har meddelt, at man går efter at udlodde mindst 70 pct. af overskuddet i udbytte. Analytikere venter dog et større udbytte i år, men er dog ikke enige om niveauet.

Analytikere, der har leveret estimater til Ritzau Estimates, venter et udbytte på omkring 15 kr. per aktie svarende til en payout-ratio på omkring 77 pct. Estimaterne fra de seks analytikere ligger dog i intervallet fra 13,5 kr. til 18,00 kr.

Hos Sydbank finder analytiker Mikkel Emil Jensen en udbetalingsprocent på 90-95 pct. som realistisk.

"Det vil holde egenkapitalen på en relativt lavt niveau uden at gå på særligt kompromis med en fortsat solid kapitalposition," skriver han i en optakt.

Han vurderer også, at en udbetaling under dette niveau vil fremstå som svagt, sammenlignet med udlodningsprocenterne da der var aktietilbagekøb.

Handelsbanken skønner ifølge deres optakt en payout ratio på lige netop 15 kr.

Topdanmark har meldt forventninger ud for 2018 i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal 2017. De ventes umiddelbart ikke ændret ifølge Sydbanks Mikkel Emil Jensen.

Topdanmark har meldt en 2018-forventning ud om en combined ratio på 90-91 før afløbsgevinster, mens analytikerne ifølge Ritzau Estimates venter 89,4. Topdanmark venter en positiv præmieudvikling, og analytikerne venter en vækst på 1,0 pct.

Forsiden lige nu

Jyske Bank siger farvel til 200 ansatte på et år

Henover det seneste år er der blevet flere end 200 færre medarbejdere i Jyske Bank-koncernen. Til FinansWatch siger topchef Anders Dam, at fleksible medarbejdere ikke skal frygte for deres job i fremtiden.

Salling Bank øger overskuddet i første halvår

Mens der er pres på toplinjen, trækker kursreguleringer og tilbageførsler af nedskrivninger Salling Banks bundlinje frem. Banken fastholder forventningerne til helåret, men regner nu med at lande i det øvre interval (Opdateret).

Nationalbanken: Kapitalkrav skal sikre realkreditten

Det var en fejl, at realkreditinstitutterne ikke blev underlagt NEP-kravene sammen med bankerne, lyder det fra Nationalbanken. I Finans Danmark påpeger man dog, at realkreditinstitutterne hviler på en sikrere forretningsmodel.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere