FinansWatch

Regnskab: Topdanmark runder 300 mio.

Topdanmarks resultat i andet kvartal lander på lige over 300 mio. kr., en anelse bedre end ventet. Men samtidig nedjusteres forventningerne til hele året med 250 mio. kr., og aktietilbagekøbsprogrammet nedtrappes. Opdateret.

Foto: Ehrbahn Jacob Jyllands-Posten

Topdanmark tjente 301 mio. kr. efter skat i andet kvartal, en anelse bedre end analytikernes forventning om et resultat på 267 mio. kr. Det giver et halvårsresultat på 726 mio. kr. mod 362 mio. kr. i samme periode sidste år.

Første halvår af 2010 var dog præget af mange vejrskader, hvilket ikke går igen i årets regnskab,

”Det er et fremragende halvårsresultat. Både det forsikringstekniske resultat og investeringsafkastet er bedre end sidste år, og som vi forventede er der også en vækst i præmieindtægterne,” skriver adm. direktør Christian Sagild i en meddelelse.

På combined ratio forventer Topdanmark at lande omkring 91 til 92, efter at have fremvist en markant forbedring i årets første seks måneder, der viser et resultat på 89,8 efter 95,3 i første halvår af 2010.

Skybrud og renter

”Vores mål er at have en combined ratio på 91, så det ser fint ud. For hele året må vi dog forvente, at combined ratio bliver mellem 91 og 92, fordi erstatninger til skybrudsskader og det lave renteniveau påvirker combined ratio i den forkerte retning,” skriver Christan Sagild.

Han gør klart, at nedturen på finansmarkederne påvirker det forventede resultat for hele året.

Forventninger til resultat for hele året sænkes derfor med 250 mio. kr. til mellem 0,95 - 1,05 mia. kr.

Ifølge Topdanmark er den primære årsag, at man venter et lavere investeringsafkast og et lavere resultat af livsforsikring end man troede på ved kvartalsrapporten.

Samtidig nedskaleres aktietilbagekøbsprogrammet for 2011 med 200 mio. kr. til 1,2 mia., hvilket ifølge Topdanmark svarer til en udlodnings­procent på 9,8 pct.

Mere fra FinansWatch

P+ ruller krisevåben ud for yderligere 70.000 medlemmer

Modvind på de finansielle markeder får P+ til at indføre kursværn for yderligere en lang række kundegrupper, så knap 80 pct. af medlemsskaren i oktober er omfattet af krisevåbenet. Direktør forklarer det bl.a. med den måde, som P+ fordeler midlerne mellem kollektive reserver og medlemmernes egne depoter.

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs