Topdanmark taber principiel sag

I en principiel retssag er Topdanmark blevet dømt til at betale erstatning til en mand, der var blevet syg efter en færdselsulykke.
AF RITZAU FINANS

Da ulykken skete, var manden uden job. Han fik 6.000 kroner om måneden, fordi han havde tegnet en privat forsikring mod arbejdsløshed. Han havde ret til beløbet i 12 måneder. Men da han blev syg efter færdselsulykken og ikke længere stod til rådighed for arbejdsmarkedet, stoppede betalingen.

Derefter krævede han erstatning af Topdanmark, der er forsikringsselskab for den person, som var skyld i ulykken. Men Topdanmark slog sig i tøjret og ville ikke betale. I Østre Landsret har selskabet argumenteret med, at der er tale om en arbejdsfri indkomst, som mest har karakter af social ydelse.

Principiel sag

Derfor skal der ikke erstattes på samme måde som ved tabt arbejdsfortjeneste, har Topdanmark hævdet. Dommerne har imidlertid givet manden medhold. De fastslår, at de 6.000 kroner pr. måned skal sidestilles med arbejdsfortjeneste, og derfor dømmes Topdanmark til at betale 30.000 kroner - altså fem måneders ydelser.

Landsretten noterer, at manden ville have fået pengene, hvis ikke ulykken var sket. Sagen stammer fra den københavnske vestegn, hvor byretten henviste sagen til landsretten på grund af dens principielle karakter. Tidligere har Højesteret bestemt, at retten til arbejdsløshedsdagpenge må sidestilles med tab af arbejdsfortjeneste.

Ritzau Finans

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også