FinansWatch

Sampension dropper aktiv forvaltning

For lidt merværdi og for høje omkostninger har fået Sampension til at droppe aktiv forvaltning på størstedelen af selskabets aktieportefølje.

På et år er Sampensions forvaltning af aktier gået fra at være 100 pct. håndteret af aktive forvaltere, til at kun danske aktier og emerging markets-aktier bliver aktivt forvaltet – en ca. 80/20-fordeling i de passive fondes favør, skriver Børsen.

“Vi synes ikke rigtig, vi fik noget ud af den aktive forvaltning. Nogle klarede sig bedre – andre klarede sig dårligere, der var ikke rigtig nogen systematik, men når vi summerede det hele sammen, lå resultatet altid lige omkring benchmark,” siger Henrik Olejasz Larsen, der er investeringsdirektør i Sampension, til avisen.

Ifølge Sampensions egne beregninger sparer man med omlægningen hvert år 30 mio. kr., som i stedet havner på kundernes depoter.

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

ATP og Mærsk-ejer satser stort på aarhusiansk jordvarmeanlæg

Landets største pensionspengekasse, ATP, gør nu klar til at investere i at hente vedvarende energi op af jordens indre. Sammen med energiselskabet NRGI og A.P. Møller Holding bliver ATP medejer af selskabet Innargi, der skal etablere et geotermisk anlæg under jorden i Aarhus.

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs