FinansWatch

Regnskab: Svagt stigende indbetalinger til Pensiondanmark

Pensiondanmark oplever en mindre præmiestigning på 5 pct. efter årets tre første kvartaler sammenlignet med året før.

Foto: PensionDanmark

2011 har indtil videre budt på en stigning i præmieindbetalingerne til Pensiondanmark.

Mens de tre første kvartaler af 2010 bød på en præmieindtægt på 7,4 mia. kr., når Pensiondanmark 7,8 mia. kr. efter de første tre kvartaler af 2011.

Også administrationsomkostningerne går den rigtige vej for pensionsselskabet. Omkostningerne er reduceret fra 2,4 pct. i 2010 til 2,2 i 2011. I kroner og øre er omkostningerne 352 kr. pr. medlem, hvilket er 20 kr. mindre pr. medlem end for samme periode i 2010.

Forsigtig investeringspolitik

Investeringsafkastet er faldet fra 9,4 mia. kr. sidste år til 4,1 i år.

Adm. direktør Torben Möger Pedersen udtrykker tilfredshed trods faldet.

”Vi har som reaktion på den store usikkerhed om gælds- og bankkrisen i Europa i en længere periode haft en forsigtig investeringspolitik. En stor del af aktieinvesteringerne er flyttet til stabile aktier, vi har holdt os ude af sydeuropæiske statsobligationer og øget vores investeringer i aktiver med stabilt afkast som bl.a. ejendomme, havmølleparker, landbrugsjord og senest en aftale med Eksport Kredit Fonden om lån til finansiering af danske eksportordrer for 10 mia. kr. Det har været med til at sikre alle medlemsgrupper positive afkast,” siger adm. direktør Torben Möger Pedersen i en meddelelse.

Yderligere løft

Af meddelelsen fremgår det, at afkastet er løftet yderligere og nu er mellem 6 og 9 pct. i de forskellige alderspuljer.

”For medlemmer under 40 år er afkastet før skat forbedret fra 2,9 pct. ved kvartalets afslutning til godt 6 pct. opgjort medio november. For medlemmer på 65 år, der især har nydt godt af rentefaldet i løbet af året, er afkastet løftet fra 6,5 pct. ultimo 3. kvartal til nu 9 pct.,” skriver pensionsselskabet i regnskabsmeddelelsen.

Udbetalingerne til medlemmerne stiger knap ti pct. til 1,4 mia. kr., hvilket skyldes flere pensionister.

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs