FinansWatch

PFA træder ind i Europas top 5

Med en formue opgjort til 620 mia. kr. er PFA trådt ind i det fine selskab på branchemediet IPE's liste over de største europæiske pensionskasser.

PFA kan nu spise jordbær med Europas allerstørste pensionsselskaber, da selskabet er rykket op på en femteplads på branchemediet IPE's opgørelse over Europas største selskaber. Det skriver Børsen.

PFA's samlede formue opgøres nu til 620 mia. kr., hvilket altså rækker til en femteplads, mens ATP med en formue på 750 mia. kr. holder sin fjerdeplads på listen. Ifølge Christian Hyldahl, direktør i ATP, er der visse fordele ved at være med i det fornemme selskab.

"Vi får adgang til nogle transaktioner, som mindre investorer ikke har mulighed for at løfte og så har vi i international sammenhæng en konkurrencemæssig fordel, fordi vi har en enkel og fleksibel organisation. De andre store spillere ved godt, at vi har styrken og størrelsen til at stille med store summer med kort varsel," siger han til Børsen.

Nummer et på listen er fortsat norske Oliefonden, hvis formue er opgjort til 6390 mia. kr. Herefter kommer hollandske ABP og PFZW. Danica scorer en 15. plads og er dermed det sidste danske selskab i top 20.

PFA sliber forbrugerøkonom til for at få mere spalteplads

Topchefer vil gøre København til finanscentrum i Norden

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere