FinansWatch

PFA mister troen på aktier

Et Europa i lavvækst får PFA til at vælge aktier fra og virksomhedsobligationer til, fordi risikoen er mindre.

Foto: Jakob Dall

Lavvæksten i Europa får PFA til at flytte penge væk fra aktier og statsobligationer og over i virksomhedsobligationer og realkreditobligationer.

Det skriver Berlingske.

”Vi er nervøse for den opbremsning, vi ser komme i Europa. Det betyder for os, at vi sætter vores investeringer ind et sikrere sted på virksomhedernes balancer. Vi skruer ned for aktieinvesteringer og op for virksomhedsobligationer,” siger chefstrateg i pensionsselskabet Henrik Henriksen til avisen.

I dag offentliggør pensionskæmpen en økonomisk prognose, der ikke giver grund til megen optimisme. Blandt andet står der, at en recession i EU synes uundgåelig.

Ifølge PFA er sandsynligheden for et opsving kun 10 pct., mens der er 30 pct. sandsynlighed for en ny recession i USA og EU, og 60 pct. sandsynlighed for, at vi vil se lav til moderat vækst.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs