FinansWatch

PFA har reduceret i danske aktier

De seneste måneders uro på de finansielle markeder har fået pensionsselskabet PFA til at reducere sin beholdning af danske aktier.

De danske aktier er ikke likvide nok til pensionsselskabet, og det skaber for store bevægelser i markedet, hvis PFA flytter rundt på store aktieposter, forklarer chefstrateg Henrik Henriksen.

"Vi har reduceret i danske aktier i forhold til udenlandske, fordi volatiliteten i det danske marked er større," siger Henrik Henriksen til Ritzau Finans.

Omkring 15 pct. af PFA's samlede aktiebeholdning består af danske aktier. I alt har PFA aktier for lidt mere end 20 mia. kr. ud af de i alt 250 mia. kr., som pensionsselskabet har under forvaltning.

Forventer recession i EU


PFA ser som sit hovedscenarie for de kommende år, at Europa vil være i recession, mens vækst i USA og Kina langsomt vil trække Europa ud af problemerne. Inflationen vil blive højere end i dag, vurderer PFA, og kombineret med de meget lave renter på sikre statsobligationer betyder det, at virksomhedsobligationer bliver en attraktiv investering, vurderer PFA.

"Vi tror, at kreditobligationer kan give et afkast på 5-6 pct. næste år. De har kortere varighed end statsobligationer, og det er en fordel, hvis man er bange for inflation," pointerer Henrik Henriksen.

Han påpeger, at virksomhedernes gæld i forhold til egenkapitalen efter finanskrisen er blevet bragt ned på det laveste niveau i 25 år.

Køber virksomhedsobligationer


Endelig understreger chefstrategen, at det fortsat er vigtigt at have aktier i sin portefølje, selvom man vil opleve udsving i den kommende tid.

PFA forudser, at den reale økonomi i det hele taget vil opleve hyppigere udsving af kortere varighed på to til tre år.

Pensionsselskabet har selv reduceret sin aktiebeholdning og købt virksomhedsobligationer i stedet hen over sommeren og efteråret, oplyser Henrik Henriksen.

/Ritzau Finans/

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs