FinansWatch

PFA holder hovedet oven vande trods finansstorm

Investeringsafkastet er markant hos PFA, selv om aktiemarkederne har været nedadgående. Der er dog stor nedgang i forhold til sidste år.

PFA har i de første ni måneder af 2011 realiseret et investeringsafkast på 17,3 mia. kr. Det på trods af, at aktiekurserne er styrtdykket i et 2011, der har været præget af finanskrise 2.0 og stor nervøsitet på verdens finansmarkeder.

Krisen sætter sig dog sine tydelige spor i resultaterne for de første ni måneder af 2010. Investeringsafkastet på 17,3 mia. kr. skal ses i forhold til et resultat på samme post i 2010 på 29,9 mia. kr. Resultatet før skat er samtidig faldet ganske markant til 303 mio. kr. fra 581 mio. kr. i samme periode sidste år.

- Investeringsresultatet på over 17 mia. kr. er tilfredsstillende. Det er glædeligt, at kunderne kan se, at deres pensionsselskab også i vanskelige tider er i stand til at skabe værdi, udtaler koncernchef Henrik Heideby, PFA Pension.

Atom-katastrofe

PFA's aktiver er siden nytår vokset til 306,5 mia. kr. fra 299,2 mia. kr.

- Årets første tre kvartaler er forløbet med atom-katastrofen i Japan og uroen i Nordafrika og senest med den eskalerende gældskrise. Aktier er således faldet markant, især i årets tredje kvartal. Obligationerne har fungeret som den sikre havn med gode afkast efter pæne rentefald, skriver PFA i sit regnskabet og fortsætter:

- I markedsrenteprodukterne har året samlet budt på beskedne afkast eller negative afkast afhængigt af andelen af risikofyldte aktiver. I gennemsnitsrente har der derimod været tale om pæne afkast, idet renteafdækningen har leveret høje afkast primært som følge af rentefald.

(Ritzau Finans)

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs