FinansWatch

PFA køber femtedel af Carlsberg-byen

PFA Ejendomme har investeret i 19,9 pct. af udviklingsprojektet Carlsberg Byen, der skal forvandle 330.000 kvadratmeter i Valby til en ny attraktiv bydel.

PFA Ejendomme køber sig nu ind i det ambitiøse projekt Carlsberg Byen. Ifølge Børsen har PFA købt 19,9 pct. af aktierne i projektet, der ifølge Børsen har en samlet værdi på 2 mia. kr. Selv oplyser direktør i PFA Ejendomme, Michael Willumsen, at investeringen udgør mindre end 5 pct. af PFA Ejendommes portefølje på 14-15 mia. kr.

”Carlsberg Byen rummer en fornuftig balance mellem forventet afkast og risiko. Da vi i forvejen har ejendomme for 14-15 mia. kr. i PFA Ejendomme, så udgør investeringen i udviklingsselskabet mindre end 5 pct. af vore samlede investeringer,” siger Michael Willumsen.

Mangler flere investorer

”Det er vigtigt for PFA at medvirke til den fortsatte udvikling af Københavnsområdet, hvor vi ser gode investeringsmuligheder. Carlsberg Byen rummer helt unikke muligheder som følge af Københavns hastige udvikling, der i de seneste år har oplevet en befolkningstilvækst på 10.000 årligt,” siger han til Børsen.

Sælgeren er Carlsberg, der selv vil eje 25 pct. af udviklingsselskabet. Det samme vil Realdania, mens alle aftaler er betinget af, at der kan findes investorer til de sidste 30 pct.

Carlsberg Byen dækker et område på 333.000 kvadratmeter.

Mere fra FinansWatch

P+ ruller krisevåben ud for yderligere 70.000 medlemmer

Modvind på de finansielle markeder får P+ til at indføre kursværn for yderligere en lang række kundegrupper, så knap 80 pct. af medlemsskaren i oktober er omfattet af krisevåbenet. Direktør forklarer det bl.a. med den måde, som P+ fordeler midlerne mellem kollektive reserver og medlemmernes egne depoter.

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs