PFA og pensionsmæglere i åben strid

PFA er under skarp beskydning fra Forsikringsmæglerforeningen, der mener, at PKA favoriserer særligt udvalgte mæglere. F&P opfordrer til ny praksis.

PFA hypper egne interesser gennem særligt udvalgte pensionsmæglere, der over for kundernes betegnes som uvildige.

Sådan lyder kritikken af PFA fra brancheforeningen Forsikringsmæglerforeningen, der nu har præsenteret problemstillingen for Finanstilsynet. Det skriver dagbladet Børsen.

Problemet er, at når en virksomhed vil afprøve markedet for at skaffe mere fordelagtige forhold for de ansattes pensionsopsparinger, så tilbyder pensionsselskabet at betale mægleromkostningerne, men kun for særligt udvalgte mæglere. Tidligere på året skrev Økonomisk Ugebrev, at PFA havde et særligt samarbejde med Skinnerup Consulting og firmaet Olympic, og det er det, der har fået mæglerne til at reagere.

”Når et pensionsselskab anbefaler bestemte mæglere, så gør de det, fordi de forventer at få noget igen. Hvis mægleren på den baggrund leverer en kunde, så er det ikke sikkert, at han opfylder alle sine forpligtelser efter loven,” siger Flemming Kosakewitsch, adm. direktør i Forsikringsmæglerforeningen.

Anden praksis

I PFA afviser man, at man skulle have foretaget sig noget ulovligt, uetisk, forkert eller problematisk.

I brancheforeningen Forsikring og Pension mener vicedirektør Carsten Andersen dog, at aflønningen af mæglerne generelt er problematisk.

”Vi er kritiske over for og kede af, at det er lovligt med betalinger mellem mæglere og pensionsselskaber. Det har vi været stærke modstandere af længe, men vi har ikke formået at få Finanstilsynet til at ændre opfattelse,” siger han til Børsen.

Både Skinnerup Consulting og Olympic afviser, at de skulle fordele et selskab frem for andre.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også