FinansWatch

Nordea Liv vil investere milliarder i unoterede virksomheder

Nordea Liv & Pension lancerer den første af flere fonde, der skal investere i unoterede virksomheder sammen med kapitalfonde. Investeringsdirektør regner med årligt afkast på 12-14 pct.

Anders Schelde, investeringsdirektør i Nordea Liv & Pension.

Nordea Liv & Pension skyder 100 mio. euro (744 mio. kr.) ind i ny fond, mens der kommer lige så mange penge ind i fonden andre steder fra Nordea-koncernen samt en mindre dansk pensionskasse. Fonden er den første af tre, der skal co-investere i unoterede virksomheder sammen med kapitalfonde, således at de kommer op og fylder 25 pct. af Nordea Livs investeringer i kapitalfonde. Det skriver Børsen.

Nordea Liv & Pension har mange års erfaring med investeringer i kapitalfonde, hvor omkostningerne dog er høje, Derfor vælger man altså nu i stedet at investere sammen med kapitalfondene.

"Når noget bliver en co-investering, er det, fordi kapitalfonden har identificeret en virksomhed, som falder ind under deres mandat, men som er så stor, at den vil fylde for meget i deres fond," siger Anders Schelde, investeringsdirektør i Nordea Liv & Pension, til Børsen.

En almindelig investering i en kapitalfond vil typisk have omkostninger på 4 pt., mens en co-investering med kapitalfonden har pomkostninger på 2 pct., fortæller Anders Schelde. Han regner med, at det forventede årlige afkast af fondene efter omkostninger bliver på 12-14 pct. I alt skyder Nordea Liv & Pension 2 mia. kr. ind i fondene.

Nordea Liv & Pension: Pensionskunder lever i fortiden

Nordeas passive pensionsprodukt slår de fleste aktive konkurrenter

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere