Regnskab: Negativt afkast i LD

LD Vælger, der udgør godt 90 pct. af LDs samlede formue, endte med et negativt afkast på minus 0,2 pct. Aldrig tilfredsstillende med tab, lyder det fra LD.

Har man sin pensionssopparing stående i LD Vælger er formuen i løbet af de sidste halve år blevet en smule mindre.

Det samlede afkast for LD Vælger, der udgør 91,8 pct. af LDs formue, lander nemlig på minus 0,2 pct.

Det fremgår af halvårsregnskabet.

Aldrig tilfredsstillende med tab

”Det er aldrig tilfredsstillende at give medlemmerne et tab, selv om -0,2 pct. er et meget lille tab. Når det er sagt, så er jeg med, at vi traf beslutningen om at beskytte medlemmernes opsparing yderligere, selv om mange i starten af 2011 vurderer, at udsigterne på aktiemarkederne var lyse,” siger LDs direktør Dorit Vanglo i en meddelelse med henvisning til, at LD i løbet af første halvår nedbragte aktierisikoen, mens obligationsinvesteringerne blev øget.

”Vores risikostyring har vist sig at være robust. Vi har kunnet holde hånden under LD-opsparingen i juli og august og har begrænset tabet til nogle få procent, selv om aktiemarkederne i august har været blodrøde,” siger Dorrit Vanglo i meddelelsen.

Trygt sted

LD Vælger har givet et samlet afkast på godt 31 pct. over 5,5 år, og Dorrit Vanglo er overbevist om, at man trygt kan lade sine penge stå i LD.

”Vi giver ingen garantier, men det er min opfattelse, at LD Vælger er et trygt sted at have sine penge, og at man med lidt tålmodighed har mulighed for at få et lidt større beløb med sig, end det man ser på kontoen i disse dage,” siger hun i meddelelsen.

LD Vælger udgør 91,8 af LDs formue og langt den største medlemsgruppe har hele opsparingen i hele LD Vælger.

I slutningen af juni havde 12,2 pct. af medlemmerne deres opsparing i puljer. Her var den enkeltes risikovillighed afgørende for resultatet. Af de 10 puljer, der findes ud over LD Vælger, endte 7 i en minus. Hårdest gik det ud over LD Danske Aktier, der endte i minus 5,5 pct., mens det bedste afkast kom fra LD Mixed Obligationer, der stod for et plus på 1,6 pct.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også