FinansWatch

Medie: Danica arbejder på opkøb af SEB Pension

Danica arbejder på et indledende stadie på at opsluge SEB Pension, hvilket vil bringe pensionsselskabet op på en størrelse lig konkurrenten PFA. Det skriver Inside Business. Ekspert ser de to pensionsspillere som et perfekt match.

Foto: Danica

En konsolidering af de større i pensionsbranchen kan være under opsejling. Danica arbejder på at overtage SEB Pension, og de to selskaber er i en indledende dialog om opkøbet. Det skriver Inside Business på baggrund af "en række centralt placerede kilder".

Ingen af selskaberne ønsker at kommentere historien over for Inside Business, men ifølge erhvervsmediet er SEB Pensions svenske ejere ikke afvisende over for at sælge sin danske pensionsforretning, som man overtog fra Codan i 2004.

"SEB har en kundebestand, der meget ligner den, man har i Danica. Historisk set havde SEB mange privatkunder, men i dag er fokus primært på virksomheder. Derfor vil det være oplagt for Danica at høste en række synergier ved at overtage SEB," siger Jørgen Svendsen fra konsulenthuset AFPR til Inside Business.

Et eventuelt opkøb vil ifølge de seneste tal fra Forsikring & Pension bringe Danicas samlede bruttopræmier og medlemsbidrag op på 26,7 mia. kr., mens klassens største spiller, PFA, sidder på 27 mia. kr. Nordea Liv og Pension, der i dag er det tredjestørste pensionsselskab efter PFA og Danica, har en portefølje på 13,3 mia. kr.

Danica anker dom: "Sagen er principiel"

PKA vinder stor pensionsaftale

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere