FinansWatch

Forsikringer koster pensionskæmper milliarder

De kommercielle pensionsselskaber har det seneste halvandet år tabt milliarder på syge- og ulykkesforsikringer. Værst ser det ud i Danica.

Ole Krogh Petersen, adm. direktør i Danica | Foto: PR

Syv kommercielle pensionsselskaber har over det seneste halvandet år tabt i alt 2,5 mia. kr. på syge- og ulykkesforsikringer, også kaldet SUL, viser tal fra pensionsrådigveren Fpension. Værst ser det ud for Danica, der med opkøbet af SEB Pension har hensat yderligere 970 mio. kr. til fremtidige tab. Det skriver Børsen.

"Det er korrekt, at der stadig er en usund balance mellem vores indtægter og udgifter på området. Det er bl.a. derfor, vi har øget vores fokus på forebyggelse, mens vi hævede priserne ved årsskiftet," udtaler Ole Krogh Petersen, adm. direktør i Danica, i et skriftligt svar til Børsen.

Danica hævede ellers priserne på selskabets syge- og ulykkesforsikringer op til 66 pct., men har alligevel i første halvår af 2018 tabt 226 mio. kr. på området, hvis man ser bort fra tabet i SEB.

Søren Andersen, rådgiver i Fpension, fortæller, at SUL-underskuddene finansieres af øgede omkostninger for kunderne andre steder, og kalder det et "kæmpe problem".

PFA tvivler på at nå mål på vanskeligt område

Pensionsselskaber vil gøre op med tabsgivende syge- og ulykkesforsikringer 

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs