FinansWatch

Danica vil banke Q3-overskud i bund

Når Danske Bank aflægger regnskab om godt en uge vil der være et hul på næsten 300 mio. kr. fra pensionsselskabet Danica.

Foto: Jonas Pryner Andersen

Det fremgår det af en analyse fra Nordea Markets. Det skriver Økonomisk Ugebrev.

Nordea Markets forudser det laveste kvartalsoverskud i banken i de seneste to år, nemlig på kun 489 mio. kr.

"Uroen på de finansielle markeder spøger igen for de bankejede pensionsselskaber, som ikke har råd til at betale de risikotillæg, som bankerne kræver for at stille kapital til rådighed for pensionskunderne. Men i tredje kvartal har afkastene været så dårlige, at eksempelvis Danicas kunder nu kommer til at skylde 822 mio. kr. til Danske Bank. Allerede ved halvåret voksede "gælden" - den såkaldte skyggekonto - til Danske Bank til 353 mio. kr. og inden året er omme venter Nordea Markets, at gælden rammer 1,1 mia. kr., forklarerugebrevet.

(Ritzau Finans)

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs