Danica klar med halv milliard til vækst

Danica smider 536 millioner i Dansk Vækskapital, der skal sætte skub i mindre og mellemstore virksomheder og sikre pensionsopsparerne et godt afkast.

Investeringsfonden Dansk Vækstkapital er på sat på skinner og pensionsselskaberne melder i øjeblikket ud, hvor stor deres andel af de 5 mia. kr., som de hver især stiller til rådighed. Nu meddeler Danica Pension, at man stiller med 536 millioner kroner.

Forventer flot afkast

”Investeringen skal gavne alle – både de virksomheder, der får kapital, og vores pensionskunder. Vi har samme forventninger til denne investering som til vores andre investeringer, og det betyder, at vi forventer et godt afkast. Det har været et krav for, at vi og de andre pensionsselskaber ville deltage. Pengene er investeret over de næste 10-12 år, og vi forventer et flot og stabilt afkast,” siger underdirektør i Danica Pension Jens Dalskov i en pressemeddelese.

Dansk Vækstkapital er en privat investeringsfond, der foretager kommercielle investeringer i iværksættere samt mindre- og mellemstore virksomheder. Investeringfonden er en udløber af den aftale, som pensionsselskaberne i januar indgik med regeringen. De 5 mia. kr. som branchen vil investere i vækst, fordeles efter størrelsen på pensionsselskaberne

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også