FinansWatch

Danica-direktør: Hjemmemarkedet skuffede i 2010

Danicas Pensions moderate fremgang i Danmark er ikke tilfredsstillende, men direktør Jørgen Klejnstrup venter forbedringer i 2011.

Mens Danica Pension oplevede stor fremgang i Sverige og Norge, så blev 2010 et skuffende år for kerneforretningen i Danmark.

”En stigning i præmieindbetalinger på 2 pct. i 2010 er ikke tilfredsstillende. Men tallet præges meget af de forhold vi arbejdede under i 2009. Dengang var økonomien i en endnu dårligere forfatning end vi ser i øjeblikket og det betød at vi ganske enkelt ikke solgte særligt meget i 2009, hvilket giver sig til kende i det middelmådige resultat for 2010. Derudover var antallet af arbejdsløse stigende og det medførte generelt færre indbetalinger”, forklarer Danica Pensions direktør Jørgen Klejnstrup. Han understreger dog med det samme at det kommer til at se bedre ud i 2011.

”Vi har allerede lavet en del gode kontrakter i 2010 hvilket vil blive synligt på bundlinjen henover 2011”, forudsiger Klejnstrup – en forudsigelse der bygger på aftaler der altså allerede er indgået og dermed er ret sikre.

Det middelmådige investeringsafkast er derimod mere usikkert at sige noget om og ligeledes er det vanskeligt at spå om udviklingen udenfor Danmark. Særligt i Irland havde Danica Pension et skuffende 2010.

”Det er en bevidst strategi at vi har satset på Sverige og Norge. Via Danske Banks distributionsnet er vi kommet bredt ud og succesen har været til at få øje på. I Irland er de økonomiske forhold stadigvæk dårlige og vores forretning bærer naturligvis præg af det. Hvorvidt der er forbedringer i sigte er svært at sige, men vi satser nu yderligere på at få gang i forretningen derovre ved at øge vores salgsindsats. Vi vil samarbejde med flere finansielle institutioner og forhåbentlig vil det udmønte sig i et større salg og forbedrede resultater”, siger Jørgen Klejnstrup.

Regnskab: Danica vokser i udlandet

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs