FinansWatch

Codan trukket ind i Roskilde Bank-kollaps

Forsikringsselskabet opsagde selv ansvarsforsikringen, da det stod klart, at Roskilde Bank ikke kunne overleve ved egen hjælp.Nu bliver forsikringsselskabet selv stævnet i sagen.

Foto: Thomas Marott

Forsikringsselskabet Codan kæmper med næb og klør for at undgå at skulle betale en del af den milliarderstatning, som bestyrelsen og direktionen i Roskilde Bank risikerer ved den forestående retssag i Østre Landsret.

Roskilde Bank havde i 2007 tegnet en bestyrelses- og direktionsansvarsforsikring i Codan, men da banken den 24. august 2008 blev overtaget af Nationalbanken og Det Private Beredskab, opsagde Codan straks forsikringen. Og som om det ikke var nok, opsagde Codan forsikringen igen i november 2008, fremgår det af dokumenter, som Morgenavisen Jyllands-Posten er i besiddelse af.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs