FinansWatch

Alm. Brand Formue tilfreds med underskud

Investeringsselskabet Alm. Brand Formue kom ud af første kvartal med et nettounderskud på 9 mio. kr., hvilket dog betegnes som ganske pænt.

"Resultatet for første kvartal 2011 er i forhold til markedsudviklingen tilfredsstillende, og selskabet fastholder forventningerne til et resultat for hele året på 35 mio.kr. efter skat," skriver Alm. Brand Formue i kvartalsmeddelelsen og fremhæver om markedsudviklingen:

"Første kvartal 2011 har været udfordrende. Markederne er blevet påvirket af flere forskellige faktorer. Uroen i Mellemøsten og jordskælvet i Japan er to væsentlige begivenheder, som har haft stor indflydelse og også fremadrettet vil påvirke de finansielle markeder."

Selskabet har især oplevet negative kursreguleringer på sin obligationsportefølje i første kvartal som konsekvens af rentestigningerne i markedet. Også valutakursudviklingen ydede modstand, mens aktieinvesteringerne udviklede sig positivt.

Alm. Brand Formue havde ved udgangen af første kvartal placeret 921 mio. kr. i obligationer, svarende til 72,1 pct. af de samlede aktiver. Stort set resten, eller 343 mio. kr., var placeret i aktier. Aktieandelen er dog faldet fra 29,8 pct. ultimo 2010 til 26,9 pct. ved udgangen af tredje kvartal.

RITZAU FINANS

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs