FinansWatch

ATP-formand advarer mod forslag fra regeringens iværksætterpanel

Forslaget om, at ATP skal tvinges til at investere mere i danske iværksættere, bliver ikke positivt modtaget hos pensionskassens formand, Jørgen Søndergaard.

ørgen Søndergaard, formand for ATP.

Jørgen Søndergaard, formand for ATP, advarer mod regeringens iværksætterpanels forslag om at ændre loven for ATP, så pensionskassen skal investere mere i danske iværksættervirksomheder. Det skriver Berlingske.

For det vil være i strid med ATP's mission, da denne siden oprettelsen i 1964 har været at skabe den bedst mulige pension for indbetalerne.

"Vi investerer, så vi får det bedst mulige afkast af opsparingen, og heldigvis er der gode investeringer i Danmark. Vi vil ikke kunne få samme afkast, hvis vi udelukkende investerer i Danmark. Alt, hvad der skubber i retningen af, at en større del af vores investeringer skal være båndlagt, vil trække i retning af, at vi får et lavere afkast," siger Jørgen Søndergaard til Berlingske.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har endnu ikke lagt sig fast på, om han støtter forslaget om at ændre formålsparagraffen.

Regeringens iværksætterpanel vil ændre ATP's formål

Iværksætterpanels anbefaling blev fuser i Sverige

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere