FinansWatch

Alternativet vil have ATP til at tvangssælge aktiver

Ud af kul, olie og gas. Det er kravet fra Alternativet til ATP i rækken af krav om grønnere pensionsinvesteringer.

Partiet Alternativet vil have ATP tvunget ud af olie, kul og gas som investor. Det førstebehandles i dag i Folketinget, skriver partiet i en meddelelse.

"Vi ønsker, at danskernes fælles og obligatoriske pensionsordning tager hensyn til både social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed. Og det kræver altså, at ATP dropper sine kulsorte investeringer," siger Josephine Fock, finansordfører for Alternativet.

Det er ikke bare af hensyn til, at sikre en grøn profil, men også fordi der er penge i det, siger hun. ATP har ikke opnået fornuftige afkast på sine olieinvesteringer, citerer Alternativet ATPs regnskaber for.

"Der er ud over hensynet til klimaet og vores planets fremtid også gode økonomiske argumenter for at sige farvel til kul, olie og gas. Vi har i de seneste år set eksempler på investorer, der har sparet sig selv for meget store tab ved at frasælge aktiver i kul, så jeg synes kun, det vil være naturligt, hvis ATP gør det samme," siger Josephine Fock i meddelsen.

Tiltaget er det seneste i rækken, hvor flere pensionskasser eksempelvis har ønsket at lægge afstand til fossile brændstoffer som investeringsobjekt.

PKA vil presse oliegiganter i grøn retning 

 

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs