FinansWatch

ATP har smidt de udenlandske aktier

Danmarks største pengetank ejer ikke én eneste udenlandsk aktie i øjeblikket. Det undrer investeringseksperter i andre finansinstitutioner, som har mange udenlandske aktier. ATP siger, at de udenlandske aktier blev solgt i foråret, da man ville drosle ned for risikoen. 

Foto: Sine Fiig

Er det klogt at se bort fra udenlandske aktier, når de udgør 99,5 pct. af samtlige aktier i verden?

Svaret er nej, når man spørger landets største pensionsselskaber som Danica Pension og PFA Pension eller Nordens største bank, Nordea.

Ikke desto mindre er det strategien, som landets største pengetank, ATP, har valgt. Ifølge pensionskassens seneste regnskab er der lige nøjagtigt nul udenlandske aktier i investeringsporteføljen, og det undrer flere investeringseksperter i andre selskaber.

"Det er ikke en strategi, som jeg vil anbefale hverken erhvervs- eller privatkunder. Hertil fylder udenlandske aktier ganske enkelt så meget, at det ud fra alle parametre er et must at være eksponeret her også," siger Henrik Drusebjerg, seniorstrateg i Nordea.

Landets største pensionsselskab, Danica Pension, har heller ikke megen fidus til at sælge ud af de udenlandske aktier. Tværtimod.

"Vi har mellem 85 og 90 pct. af vores aktieinvesteringer placeret i udlandet. Det hænger nøje sammen med, at vi ønsker at sprede risikoen, så vi ikke alene er afhængige af udviklingen i ét enkelt land," siger Jens Christian Nielsen, cheføkonom i Danica Pension.

Han siger samtidig, at det ville være svært at forsvare fraværet af udenlandske aktier over for kunderne.

 

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs