Mikkelsen vil give ATP den "nødvendige fleksibilitet"

Ifølge konkurrencestyrelsen vil der være konkurrencemæssige betænkeligheder ved at give ATP lov til at drive finansiel virksomhed. Alligevel vil Brian Mikkelsen (K) fortsat give ATP øget magt. ATP kan dog ikke længere få lov til at drive pensionsselskab, hvis det står til ministeren.
Foto: VALDEMAR JORGENSEN
Foto: VALDEMAR JORGENSEN

Der er ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen konkurrencemæssige betænkeligheder ved at lade ATP drive finansiel virksomhed.

Alligevel vil økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) fortsat give ATP mere magt, om end magten er blevet indskrænket i forhold til det oprindelige forslag.

Af en pressemeddelelse fra Økonomi- og Erhvervsministeriet fremgår det således, at ATP ikke kan få lov til at drive pensionsvirksomhed i et datterselskab, og at ATP ikke kan have bestemmende indflydelse i et kreditinstitut, hvis markedsandel overstiger fem pct.

Ingen konkurreceretlige problemer

Forslagene tager ifølge Brian Mikkelsen højde for styrelsens konklusioner. Han hæfter sig ved, at der ifølge styrelsen ikke er konkurrenceretlige problemer med at udvide ATPs beføjelser og understreger behovet for finansiel stabilitet.

”Nu har vi fået belyst de konkurrencemæssige aspekter af at give ATP mulighed for at drive finansiel virksomhed gennem datterselskaber. Disse skal vejes op mod bl.a. hensynet til den finansielle stabilitet, og at pensionsopsparerne skal sikres et fornuftigt afkast,” siger Brian Mikkelsen i pressemeddelelsen.

Nødvendig fleksibilitet

Det er Brian Mikkelsen og beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V), der er blevet enige om at foreslå en model, hvor der tages højde for Konkurrencestyrelsens konklusioner, samtidig med at ”ATP får den nødvendige fleksibilitet”.

Ministrene foreslår desuden, at ATP ikke må sælge administrative ydelser til datterselskaber, hvor de har fået bestemmende indflydelse, lige som at ATPs navn, logo og farver ikke må anvendes for dattervirksomheder inden for bank- og realkreditvirksomheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også