FinansWatch

AP Pension fortsat lun på landbruget

Pensionsselskabet AP Pension har nu indkøbt i alt fire gårde til investeringsporteføljen, skriver Politiken.

Foto: Joachim Adrian

AP Pension har som det første pensionsselskab det seneste halve år opkøbt landbrugsejendomme og jord, og nu ser pensionsselskabet positivt på at skyde flere milliarder ind i det kriseramte landbrug, skriver Politiken mandag.

Samtidig følger andre pensionsselskaber med interesse AP Pensions investeringer i landbruget og vil følge efter, hvis det viser sig at være en god forretning.

AP Pension har i første omgang afsat 600 millioner kroner til opkøb af mindst 10 større landbrugsejendomme. Foreløbig har selskabet skøde på fire landbrugsejendomme, og det første halve års erfaringer har været gode.

- Vi har 100 milliarder kroner under forvaltning, og vi har de otte milliarder kroner i ejendomme, og landbruget er en bedre investering end ejendomme. Så det er bare at trykke på, siger administrerende direktør Søren Dal Thomsen fra AP Pension til Politiken.

Han fortæller, at selskabet allerede har været i dialog med over 100 landbrug.

Landmanden ejer dyr og maskiner

AP Pension har skruet en model sammen, hvor selskabet køber jorden og bygningerne, mens landmanden selv står for dyrene og maskinerne.

Landmanden får overskuddet fra driften, men betaler en husleje, der giver pensionsselskabet et afkast på 5,2 procent af det investerede beløb i jorden og 6,5 procent af prisen for bygningerne.

Efter 10 år får landmanden mulighed for selv at købe ejendommen eller fortsætte som forpagter.

Pensionsmidlerne er tiltrængte i landbruget, fordi unge landmænd har svært ved at skaffe penge til at købe de stadig større gårde. Et gennemsnitligt landbrug koster i dag omkring 40 millioner kroner.

Pensionsselskabet PKA holder øje med AP Pensions indtog i landbruget, fortæller administrerende direktør Peter Damgaard Jensen til Politiken:

- Det er spændende at følge, og hvis det viser sig at give et godt afkast, og man kan finde et fornuftigt samarbejde med de landmænd, der skal drive gårdene, er det selvfølgelig interessant.

/ritzau/

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs