FinansWatch

AP Pension: Gode udsigter til at nå vækstmål

AP Pension skal over de kommende år tage markedsandele ved organisk vækst, lyder det fra adm. direktør, Søren Dal Thomsen.

Foto: LARS KRABBE

AP Pension lugter muligheder for vækst.

Pensionsselskabet har sat sig som mål øge markedsandelen fra de nuværende 7 pct. til 10 pct. inden 2015, og det seneste halvårsregnskab viser, at AP Pension er på rette vej, lyder det fra adm. direktør Søren Dal Thomsen.

I første halvår af 2011 steg de løbende indbetalinger således med 18,6 pct. til 1,6 mia. kr. fra 1,4 mia. kr. efter første halvår sidste år.

Flere nye kunder

Indtægterne kommer fra 3.500 nye kunder, og AP Pension forventer, at kapre endnu flere kunder i det kommende halvår.

”Siden vi har lukket halvårsregnskabet har vi fået over 1000 nye kunder, så på den måde fortsætter det fint,” siger Søren Dal Thomsen.

Ifølge ham er virksomhederne kommet sig efter krisen og er begyndt at se sig om efter billigere forsikringsordninger. Derfor er der i øjeblikket godt gang i markedet.

Ordninger i udbud

”Hvis man kigger på markeder generelt, har der været mange spændende ordninger i udbud den seneste tid, fordi der i øjeblikket flyttes rundt på nogle af de store virksomheder,” siger han og peger på to de væsentligste faktorer.

”Jeg tror, at man henover finanskrisen har haft mange andre ting at koncentrere sig om, så tingene stod lidt i stampe i ’08 og ’09, men nu har man overskud til at se, om der er forskel på selskaberne, og det er der, og det får nogle til at flytte. Og så er det et billede af, at markedet generelt har været præget af prisfald,” siger han.

Aktiviteten er god for AP Pensions mål om en markedsandel på 10 pct. En vækst, der skal ske roligt og organisk.

Organisk vækst

”Vi ser det som et marked, hvor vi vokser organisk. Det er det, vi tror vi på,” siger Søren Dal Thomsen.

”Vi har en vifte af parametre, vi vil spille på. Vækst er ikke sådan, at man sparker en dør ind, og så kommer væksten. Vi vil hellere åbne en hel masse døre på klem, for vi vil hellere vinde en virksomhed med 50 ansatte om dagen og så få 10.000 nye kunder på et år, end vi vil vinde en stor virksomhed. Det er mere solidt, at tingene kommer jævnt og stille og roligt,” siger han.

Første halvår bød desuden på en lille stigning i omkostningsprocenten til 2,3 pct., hvilket ifølge selskabet selv fortsat er markedets laveste.

Finansafkastet i de fem rentegrupper endte i intervallet 3,1 pct. til minus 0,6 pct. Den nytegnende bestand i gennemsnitsrente, som er rentegruppe AIA 1-2 pct., fik et afkast på 3,1 pct.

Regnskab: AP Pension øger indbetalingerne

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs