FinansWatch

AP-direktør: Pensionsmodellen skal gentænkes

Pensionsopsparingen kan blive for stor, lyder det overraskende fra den adm. direktør i AP Pension, Søren Dal Thomsen, der i en klumme til FinansWatch efterlyser en gentænkning af pensionsmodellen.

Nogle af os må blive længere på arbejdsmarkedet, for at holde samfundets hjul kørende. Og den situation giver rum til en gentænkning af pensionsmodellen, skriver adm. direktør i AP Pension Søren Dal Thomsen i en klumme til FinansWatch.

Han foreslår en fleksibel pensionsalder, der giver de nedslidste mulighed for tilbagetrækning, mens andre i mindre fysiske job må holde ud lidt længere på arbejdsmarkedet, og det får Søren Dal Thomsen til at slå fast, at man rent faktisk kan spare for meget op til sin pension.

Skru ned, Svendsen

”Når kontorchef Svendsen runder de 70 og har sparet op, siden han var 27, men stadig har fem arbejdsår i sig, skal han så blive ved med at spare op til sin pension? Nej, så er det, at det ansvarlige pensionsselskab længe inden har grebet fat i kraven på ham og siger. ”Nu skruer du ned, Svendsen! Færre kroner ind på pensionskontoen! Hvordan vil du ellers nå at bruge alle de penge, når du først går på pension? Brug i stedet penge-ne på at holde dig frisk og rask. Køb dig fri af tunge opgaver som havearbejde og snerydning. Køb dig nogle ekstra fridage og sørg for at holde både krop og hjerne i gang,” skriver han og efterlyser politisk hjælp.

”Desværre er det tvivlsomt, om politikerne er parate til det. Først nu med statsministerens nytårstale viser der sig politisk vilje til at gøre noget alvorligt ved efterlønnen. Men politikerne er nødt til at komme i omdrejninger, for der venter større opgaver forude,” skriver han.

Læs hele klummen her.

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Danske Bank må væbne sig med tålmodighed i Mobilepay-fusion

Danske Bank sigtede sidste sommer efter at sende Mobilepay ind i nordisk fusion omkring sidste årsskifte, men siden har tidsplanen rykket sig. Processen har taget længere tid end ventet, lyder det fra Danske Bank, som ikke er i tvivl om, at fusionen bliver godkendt.

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs