FinansWatch

Medie: Finanstilsynet bortviser Husejernes Forsikring-formand

Tilsynet har afgjort, at Jens Erik Christensen, tidligere bestyrelsesformand for det konkursramte Husejernes Forsikring, fratages retten til at sidde i finansielle bestyrelser i en årrække. Han er uenig i afgørelsen og går nu til domstolene for at få prøvet sagen.

Jens Erik Christensen, tidligere bestyrelsesformand i Husejernes Forsikring.

Husejernes Forsikring og daværende bestyrelsesformand Jens Erik Christensen fortsatte i flere uger med at sælge forsikringer til intetanende danskere, efter han havde fået at vide, at salget skulle stoppes. Sådan lyder det ifølge Økonomisk Ugebrev Finans fra Finanstilsynet i en afgørelse, som betyder, at Jens Erik Christensen ikke må sidde i finansielle bestyrelser de næste fem år.

"Finanstilsynet har lagt afgørende vægt på personens adfærd fra vedkommende blev bekendt med meddelelsen fra det udenlandske forsikringsselskab og frem til Finanstilsynets påbud. Finanstilsynet har vurderet, at personen bevidst har tilsidesat grundlæggende forbrugerhensyn ved at lade virksomheden sælge ejerskifteforsikringer i strid med en klar instruks, velvidende at forsikringstagerne ikke kunne gentegne ejerskifteforsikringer og ikke var omfattet af en garantiordning. Personens tilsidesættelse af forsikringstagernes interesser blev vurderet uforeneligt med de høje krav til drømmekraft og integritet, som den finansielle regulering stiller til ledelsen af finansielle virksomheder," skriver Finanstilsynet.

Hovedpersonen selv oplyser til Økonomisk Ugebrev Finans, at han er lodret uenig i afgørelsen. Derudover henviser han til sin advokat Søren Lundsgaard fra Lundsgaard og Partnere, der nu skal føre sagen mod Finanstilsynet.

"Jeg har anbefalet min klient, at han får prøvet Finanstilsynets afgørelse ved domstolene. Jeg mener, holdbarheden i afgørelsen er tvivlsom, og det har min klient lyttet til. Der er elementer i sagen, som vi ønsker prøvet ved retten," siger Søren Lundsgaard til Økonomisk Ugebrev Finans.

Jens Erik Christensen er tidligere topchef i Codan og har siddet i bestyrelsen hos virksomheder som SAS og Falck. Oven på konkursen i Husejernes Forsikring, der efterlod 25.000 danskere med værdiløse ejerskifteforsikringer, har han i løbet af foråret mistet 12 bestyrelsesposter.

Chef for krakket forsikringsfirma forlader bankbestyrelse øjeblikkeligt

Forsikringsdirektør strippet for 12 bestyrelsesposter

Nu skal advokater lede efter ansvar i krakkede forsikringsfirmaer

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere