FinansWatch

Forsikring & Pension: Branchen må indrette sig efter knædom

Afgørelsen ved Højesteret om en løbers knæskade baner vejen for en bølge af nye erstatningssager, som kan betyde prisstigninger på andre forsikringsprodukter, lyder det fra underdirektør i Forsikring & Pension til Politiken.

Tirsdag faldt der dom i en sag mellem forsikringsselskaberne Codan og Privatsikring og en kvindelig løber.

Kvinden havde for ca. fire år siden pådraget sig en knæskade under en løbetur i Italien, men forsikringsselskaberne havde afvist, at der var tale om en ulykke, som hørte under ulykkesforsikringen.

Det var de fem dommere ved Højesteret ikke enig i. Modsat en tidligere afgørelse ved Østre Landsret dømte de til fordel for den kvindelige løber.

Det er en principiel afgørelse, som selskaber må efterleve, lyder det fra brancheorganisationen Forsikring & Pension.

Det skriver Politiken, som har talt med underdirektøren i organisationen, Torben Weiss Garne.

"Det er vel det mest fair, at man hæver priserne eller ændrer betingelserne, hvis man kan se at bunden er ved at gå ud af kassen," siger Torben Weiss Garne til Politiken.

Han fortæller videre til avisen, at der ikke er så meget andet at gøre fra forsikringsselskabernes side end at indrette sig efter dommernes ord.

En potentiel bølge af sager

Inden afgørelsen faldt havde Forbrugerrådet Tænk udtalt, at de anbefaler andre, som har fået afvist lignende sager, at få deres sager behandlet igen. Et råd som var baseret på, at der ville være tale om en principiel sag.

Med dommen frygter forsikringsbranchen derfor, at der vil komme en række lignende sager.

"Jeg tror da, at vi selvfølgelig kan forvente, at der er kunder med skader, som vil henvende sig for at få deres skade afprøvet i forhold til den her nye praksis. Dem sidder vi klar til at håndtere," udtalte Camilla Amstrup, privatdirektør i Codan tirsdag om sagen, til FinansWatch.

Knæskadet løber vinder over forsikringsselskaber i Højesteret

Codan-direktør forudser nye sager efter tabt retssag

Forsiden lige nu

Bankboss efter Anders Dam-stikpiller: "Jeg kan stikke de fleste"

Står det til topchef Gert Jonassen, har Arbejdernes Landsbank nogle af de skarpeste priser på boliglån. Det siger han til FinansWatch efter flere spidse bemærkninger, som Jyske Bank-direktør Anders Dam rettede mod en række konkurrenter tirsdag. Jonassen erkender dog, at gennemsigtigheden i priserne kunne være større.

Låst dansk marked får datacentral til at kigge mod nordiske naboer

Datacentral vælger at kigge mod Norge og Sverige på grund af et "fastlåst" marked i Danmark. Ifølge selskabets direktør er det muligt at hente nye kunder i de andre nordiske lande uden at betale de nye kunder for at skifte. Han er samtidig klar til et opgør med dummebøder hos datacentralerne herhjemme.

USA giver Letlands pressede regering en hjælpende hånd

Selv om det amerikanske finansministerium i sidste uge offentliggjorde en sønderlemmende kritik af en af Letlands største banker for at have "institutionaliseret hvidvask", så giver det amerikanske udenrigsministerium nu NATO-partneren en hjælpende hånd.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere