FinansWatch

Vestjysk forsikringsselskab hæver kerneresultat markant

Højere præmieindtægter og et halvår forskånet for de store skader har løftet det forsikringstekniske resultat i Vestjylland Forsikring med 73 pct.

Jørgen Ladekjær, direktør i Vestjylland Forsikring. | Foto: PR

Det har været en markant bedre forretning at sælge forsikringer i Vestjylland i løbet af 2017's første seks måneder, end det var sidste år.

Vestjylland Forsikring har i hvert fald realiseret et forsikringsteknisk resultat på 21,7 mio. kr. mod 12,5 mio. kr. samme periode sidste år. Det er en forbedring på 72,8 pct.

Combined ratio, der måler udgifterne til erstatninger og administration sat i forhold til præmieindtægterne, er faldet til 89,2 pct. mod 92,8 pct. sidste år.

Grunden til den forbedrede indtjening på forsikringsforretningen findes dels i, at præmieindbetalingerne er steget 5,4 pct. til 126,9 mio. kr., og at skadesudgifterne er faldet 9,0 pct. til 73,6 mio. kr.

"Vi har i første halvdel af 2017 fået flere nye kunder end nogensinde før. Det er vi naturligvis meget glade for, og jeg er ikke i tvivl om, at det blandt andet skyldes, at vi har meget tilfredse kunder, og deres anbefalinger trækker flere til," udtaler Jørgen Ladekjær, direktør i Vestjylland Forsikring, i en pressemeddelelse.

Bundlinje forbedret med 5 mio

Vestjylland Forsikring oplyser i regnskabet, at selskabet i halvåret har haft en kundevækst på 5,9 pct., og at Vestjylland Forsikring i en EPSI-måling er kåret som forsikringsselskabet med Danmarks mest tilfredse kunder.

Desuden har en forøgelse af afløbsgevinsten været den væsentligste forklaring på reduktionen af bruttoerstatningsprocenten, oplyses det.

Modsat de bedre resultater for indtægter og skadesudgifter trækker det ned, at de forsikringsmæssige driftsomkostninger er steget til 23,5 mio. kr. mod 21,9 mio. kr. sidste år.

"Omkostningsprocenten har været påvirket af øgede udgifter til erhvervelse, IT samt medarbejderrelaterede poster, herunder lønsumsafgiften," lyder det i regnskabet.

Investeringsafkastet er forringet til 6,4 mio. kr. mod 9,2 mio. kr. sidste år, hvilket fører til, at Vestjylland Forsikrings bundlinje lander på 22,7 mio. kr. mod 17,7 mio. kr. samme periode sidste år.

Forsikringsselskaber giver kold skulder til ny datacentral

Forsikringsdirektør strippet for 12 bestyrelsesposter 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs