FinansWatch

Medie: Lloyds på vej tilbage på private hænder

Efter næsten et årti med statsligt ejerskab vil Lloyds nu blive solgt til private hænder, skriver Financial Times.

Foto: PR

Den britiske regering har ifølge interne kilder solgt de sidste aktier i banken Lloyds, der har været ejet af skatteyderne siden 2009. Det skriver Financial Times.

Genprivatiseringen af Lloyds forventes annonceret onsdag, og dermed sættes der punktum for næsten et årti med statsligt ejerskab af banken. Staten købte i sin tid 43 pct. af Lloyds og har tjent godt 500 mio. pund med salget af de sidste aktier.

"Det er symbolsk for aktionærerne. Lloyds bliver ansvarlig over for sin aktionærbase, som er de primære institutioner og detailinvestorer - og ikke regeringen," siger Sue Noffke, aktiechef fra Schroders, til Financial Times.

Lloyds problemer skyldtes en cocktail af giftige lån, der fulgte med i købet af HBOS i 2008, samt alt for stor afhængighed af kortsigtet finansiering fra finansmarkederne, der hurtigt tørrede ud under finanskrisen og efterlod banken i store problemer.

Derudover har Lloyds været en af de store syndere i den store skandale om vildledning af kunder i forbindelse med salg af betalingsbeskyttelse og har tilsidesat mere end 17 mia. pund til erstatninger og bøder i den forbindelse.

 

/ritzau/FINANS

Bankredning ventes at give gevinst til Storbritannien

Lloyd's vil etablere EU-forsikringsselskab i Bruxelles

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere