FinansWatch

Forsikringsselskaber jagter svindel for millioner

De store forsikringskoncerner jagter svindlere som aldrig før, og alene i 2015 blev der afsløret svindel for 488 mio. kr. Det skriver Metroxpress.

Foto: Colourbox

Svindelsager i de danske forsikringsselskaber fylder mere end nogensinde før, og i 2015 afslørede selskaber som Tryg, Alm. Brand og Topdanmark svindel for 488 mio. kr. Det viser en opgørelse fra brancheorganisationen Forsikring & Pension, skriver Metroxpress.

I Tryg blev der i 2016 afdækket svindel for omkring 100 mio. kr. mod knap 70 mio. kr. året før. Og antallet af efterforskede sager steg fra 600 til omkring 1.000 i samme periode, oplyser chef for Trygs efterforskningsafdeling, Jesper Dall, til Metroxpress.

Også i Alm. Brand har der været travlhed i svindelenheden. I 2016 steg antallet af opklarede sager om forsikringssvindel med knap 60 pct. fra 306 sager i 2015 til 481 sager sidste år. Svindelbeløbet faldt dog en smule fra 53 mio. i 2015 til 48,3 mio. i 2016.

"Vores net er blevet mere finmasket, og vores it-systemer er blevet optimeret til at opfange forsøg på svindel. Vi bliver hele tiden bedre og hurtigere til at spotte mistænkelige episoder eller forklaringer, som ikke hænger sammen", siger skadedirektør i Alm. Brand, Brian Wahl Olsen, til Metroxpress.

Forsøg på svindel med kreditkort tredoblet på bare to år

Lækket rapportudkast kritiserer Danmarks tilsyn med finanssektoren

Forsiden lige nu

PFA sælger stort domicil i Esbjerg

Pensionsselskabet PFA sælger domicil på 5800 kvm til velhaveren Erik Bank Lauridsen i millionhandel. Ejendommen skal laves om til moderne boliger.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere