Regeringen vil gøre ønske i forsikringsbranchen til virkelighed

Der er i forvejen afsat midler til at få et register over stjålne genstande stablet på benene.
Pia Holm Steffensen er underdirektør hos F&P. | Foto: Pr/forsikring & Pension
Pia Holm Steffensen er underdirektør hos F&P. | Foto: Pr/forsikring & Pension

Regeringen vil oprette et register over stjålne genstande – et forslag, som landets forsikringssektor længe har haft på ønskelisten – og give politiet mulighed for at udføre stikprøvekontrol for at undersøge, om en cykel er meldt stjålet, skriver Insideforsikring.

“Vi vil gerne rose regeringen for at sætte fokus på den hverdagskriminalitet, der gør borgerne utrygge, og som samtidig er et kæmpe irritationsmoment i boligejeres og cyklisters hverdag. Vi er sikre på, at dette udspil vil gøre det sværere at være tyv – ikke mindst fordi det bliver langt sværere at være hæler i god tro. Vi har en kedelig europæisk rekord i indbrud, og det skal vi gøre op med,” siger Pia Holm Steffensen, underdirektør hos brancheorganisationen F&P, til Insideforsikring.

Regeringens planer er en del af udspillet ”Sammen om en tryggere hverdag”, som indeholder 11 punkter, der skal gøre det mere trygt at leve i Danmark. Og et element i udspillet er altså et register, så man kan undersøge, om man står med en stjælen genstand mellem hænderne.

”Der omsættes hælervarer for mange millioner kroner hvert eneste år i Danmark. Det sker, på trods af at langt de fleste danskere ikke ønsker at købe hælervarer. Men mange danskere synes, at det er svært at vide, om de varer, de køber brugt på nettet, er stjålet,” skriver Justitsministeriet i udspillet som baggrund for oprettelsen af registeret.

Registeret bliver offentligt tilgængeligt, og der blev allerede på finansloven for 2023 afsat 3,5 mio. kr. til formålet og 1 mio. kr. årligt i perioden 2024-2026.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også