Vildt vejr gav travlhed hos forsikringsselskaber i sommer

De hjemlige vejrskader har givet travlhed hos Topdanmark i sommer, og vildt vejr i Sydeuropa har givet flere henvendelser til Europæiske ERV.
Foto: Pr/topdanmark
Foto: Pr/topdanmark

Store skovbrande i Grækenland og på Sicilien har fyldt sendeflader og nyhedsmedier sommeren over, og i slutningen af juli blev de suppleret af billeder af enorme hagl og smadrede biler i det nordlige Italien. 

Hos rejseforsikringsselskabet Europæiske ERV ser man i stadig stigende grad konsekvenser af det ekstreme vejr, der er blevet hyppigere på grund af klimaforandringerne.

”Vi har fået et øget antal henvendelser fra kunderne efter hændelserne, herunder har vores alarmcentral (Europæiske ERV Alarm) modtaget en stigning af kunder med akut behov i forhold til sidste år. Hvor store stigningerne er, er for tidligt at sige, da vi stadig modtager skader,” skriver Peter Steen Olsen, talsmand og økonomidirektør hos Europæiske ERV, i en mail til FinansWatch.

Europæiske ERV evaluerer på grund af det stigende antal vejrhændelser kontinuerligt, om der er behov for at hæve priserne eller ændre betingelserne på forsikringerne.

”Som rejseforsikringsudbyder følger vi klima- og vejrudviklingen tæt for at se, hvad der sker lige nu på kort sigt, men også de mere langsigtede tendenser, da det ekstreme vejr og dets konsekvenser i stigende grad påvirker, hvor vi rejser og hvordan vi rejser. Vi vurderer derfor løbende, hvordan vi skal tilpasse vores forsikringsprodukter til at imødekomme kundernes fremtidige behov,” skriver Peter Steen Olsen.

Volatilt produkt

Hos Topdanmark har det vilde vejr i Sydeuropa dog ikke givet mere travlhed end i en normal sommer, fortæller skadesdirektør Rasmus Ruby Johansen.

”Overordnet set har rejseforsikringerne ikke fyldt mest hos os. Vi har haft nogenlunde det samme antal skader i juli måned på rejser, som vi havde sidste år, og hvis man går tilbage til 2018, havde vi dengang lidt flere. Så på rejseskader ligger vi faktisk lidt under, hvad vi kalder et normal år,” fortæller han.

Rasmus Ruby Johansen understreger dog også, at rejseforsikring de senere år har været et volatilt produkt.

”Det startede under covid i 2020, hvor der var mange evakueringer, aflysninger osv., og siden har antallet af skader kørt lidt op og ned,” forklarer han.

Storme og oversvømmelser

Til gengæld har det hjemlige vejr til skabt travlhed hos Danmarks tredjestørste forsikringsselskab. Ifølge DMI var juli i år den vådeste juli nogensinde, da der faldt 140,9 millimeter regn, og det har kunnet mærkes på telefonerne i Topdanmark.

”Det, som har fyldt mest hos os, var vejrrelaterede skader inden for bygningsområdet. Vi har haft en del stormskader i juli, hvilket er usædvanligt, og vi har også kunnet se på de skader, der kommer ind, at det har været den vådeste juli i mands minde,” siger Rasmus Ruby Johansen.

Antallet af skader, som er relateret til skybrud og nedbør, ligger for juli i år 28 pct. højere end gennemsnittet for de seneste fem år.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også