Finanssektoren efterlyser fokus i valgkampen på mangel på arbejdskrav

På længere sigt vil der mangle arbejdskraft i både den offentlige og private sektor, og det ønsker tre direktører for finansorganisationer mere lys på i den igangværende valgkamp.
Valgkampen er i fuld gang - her et billede fra partilederdebat på dagen for valgudskrivelsen. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Valgkampen er i fuld gang - her et billede fra partilederdebat på dagen for valgudskrivelsen. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Vist risikerer Danmark at stå over for en periode med økonomisk tilbagegang og stigende ledighed, men på længere sigt mangler der arbejdskraft i landet, og emnet bør fylde mere i valgkampen og i politikernes bevidsthed.

Sådan lyder ønsket i et fælles indlæg i erhvervsmediet Finans, som Nicole Offendal, Kent Damsgaard og Ulrik Nødgaard, adm. direktør i hhv. Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), F&P og Finans Danmark, har forfattet.

”I sidste ende kommer vi ganske enkelt ikke igennem den grønne omstilling, hvis medarbejderne mangler. Vi får ikke løst udfordringerne i sundhedsvæsenet, hvis medarbejderne mangler. Erhvervslivet går glip af vigtige indtægter, når der mangler medarbejdere – og dermed går staten glip af skatteindtægter mv.,” skriver de.

Det er langt fra nye toner, at finanssektoren efterlyser fokus på manglen på arbejdskraft. Det har bl.a. FA tidligere slået på tromme for.

”Vores arbejdsmarked er glohedt. Virksomheder over en bred kam mangler kloge hoveder og dygtige hænder. Alligevel kommer regeringen ikke med forslag til substantielle løsninger, fx via reformer. Det er skuffende og helt uholdbart,” lød det i en kommentar fra Nadeem Farqooq, underdirektør i FA, da regeringen i august præsenterede sit forslag til næste års finanslov.

Mette Frederiksen udskriver valg: Her er finanssektorens ønsker

Finanssektoren investerer massivt i sine ansatte – men krise kan stoppe opturen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også