FinansWatch

Finanssektoren smeder kæder med KU – kaster millioner efter bedre forskning og uddannelse

En række tunge spillere fra finanssektoren, herunder AP Pension, har sammen med Københavns Universitet afsat 45 mio. kr. over de næste 12 år til i fællesskab at styrke forskning og uddannelse inden for forsikrings- og pensionsområdet.

AP Pension er blandt de forsikrings- og pensionsselskaber , som sammen med Københavns Universitet har afsat 45 mio. kr. over de næste 12 år til i fællesskab at styrke forskning og uddannelse inden for forsikrings- og pensionsområdet. | Foto: AP PENSION/PR

En ny alliance mellem forsikrings- og pensionsselskaber og Københavns Universitet har set dagens lys.

En række tunge spillere i finanssektoren, herunder AP Pension, har sammen med universitet i København således skrevet under på aftale, hvor de i fællesskab bidrager med samlet 45 mio. kr. til over de næste 12 år at styrke forskning og uddannelse inden for forsikrings- og pensionsområdet.

Det skriver Børsen søndag.

Maskinlæring og kunstig intelligens er i fokus, og de fleste af de nye ph.d.-studerende til initiativet skal hentes blandt de kandidatuddannede i forsikringsmatematik på KU.

Hos AP Pension, der allerede er en del af forskningscentret Percent, som er et samarbejde mellem CBS og pensionssektoren, glæder man sig over det nye partnerskab.

”Det giver os mulighed for at komme med nogle konkrete udfordringer, vi møder. I universitetsverdenen bliver der udviklet nye metoder til at adressere nogle af de her problemer, og herved kan det løfte den måde, vi arbejder på i sektoren,” siger Thomas Møller, der er matematisk direktør i AP Pension og kommer til at være en del af styregruppen i det nye samarbejde, til Børsen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs