FinansWatch

Europæiske oversvømmelser kan gøre genforsikringer dyrere

Det er blevet mere almindeligt med store naturkatastrofer. Det kan presse priserne på forsikringsselskabernes forsikringer i vejret.

Oversvømmelserne har bl.a. ramt Belgien. På billedet er det Liege, der er under vand | Foto: Bernard Gillet/AFP/Ritzau Scanpix

Store dele af Europa har i juli været ramt af kraftige oversvømmelser, der både har kostet både menneskeliv og materielle skader. Det kan ende med at koste for forsikringsselskaberne i form af dyrere reassurance, altså genforsikringer, idet de store naturkatastrofer efterhånden ikke længere kan opfattes som 100-års hændelser. Det skriver Finans.

"De rykker tættere sammen i tidsintervaller og skal efterhånden snarere opfattes som 10-års begivenheder. Den udvikling kan påvirke både indirekte, fordi reassurancepriserne stiger, og direkte, fordi erhvervsforsikringer bliver dyrere – især selvfølgelig hvis oversvømmelserne bevæger sig nordpå og også rammer Danmark," siger Camilla Elverdal, adm. direktør i forsikringsmæglerkoncernen Willis Towers Watson, til Finans.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs